Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Premiér Fico navštívil slovenskú boxerskú hviezdu: Sľuboval peniaze, do ringu sa nehrnul!

Stretnutie Roberta Fica a Tomi Kida Kovacsa Zobraziť galériu (6)
Stretnutie Roberta Fica a Tomi Kida Kovacsa (Zdroj: Tlačový úrad vlády)

GALANTA – Niektoré druhy športov majú na Slovensku ťažkú situáciu, skonštatoval včera počas návštevy boxerského oddielu KO Box Club v Galante predseda vlády SR Robert Fico.

„Stále sme nedospeli k rozhodnutiu, že treba vyčleniť 10 až 20 druhov športov, ktoré by mali štátnu podporu. Ostatné športy by si museli zarobiť sami na seba,“ skonštatoval premiér. Kým nebude takéto rozhodnutie prijaté, bude potrebné podporovať niektoré iniciatívy samotných športových klubov, povedal Fico po stretnutí s mladými športovcami, ktorí trénujú pod vedením slovenského boxera Tomiho Kida Kovácsa.

Stretnutie Roberta Fica a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tlačový úrad vlády)

„Chcem oceniť jeho iniciatívu, lebo to robí na vlastnom kolene. Som pripravený s ním spolupracovať, ak bude mimoriadne zaujímavé podujatie, rád ho v rámci svojich možností podporím. Zatiaľ to musíme riešiť takto nesystémovo,“ dodal predseda vlády.

Stretnutie Roberta Fica a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tlačový úrad vlády)

Tomi Kid Kovács potvrdil, že o konkrétnych dotáciách s premiérom nehovoril. „Riešili sme všeobecne, že pomoc bude, a nielen galantskému družstvu, ale celému slovenskému boxu. Ja by som chcel v Galante založiť centrum olympijského slovenského boxu. Zatiaľ by som to riešil rekonštrukciou našej športovej haly či pribudovaním ďalšej plochy, kde by sme mohli trénovať. Základ je dostať slovenského boxera na olympiádu,“ skonštatoval Kovács.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu