Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odvážny a nekompromisný boj proti rodinkárstvu u župana Kotlebu: Flek pre pani Kotlebovú (19)!

Marián Kotleba (37) a Frederika Pospíšilová (19) sa tajne vzali vlani v lete. Zobraziť galériu (3)
Marián Kotleba (37) a Frederika Pospíšilová (19) sa tajne vzali vlani v lete. (Zdroj: Rodobrana)

BANSKÁ BYSTRICA – Mladučká manželka šéfa banskobystrickej župy Mariana Kotlebu má nové zamestnanie. Frederika (19) pracuje v Banskobystrickej regionálnej správe ciest. Zdá sa, že predseda poňal boj proti rodinkárstvu, ktorý vyhlasoval pred voľbami, svojsky.

Frederika Kotlebová rod. Pospíšilová nastúpila do zamestnaneckého pomeru v Baskobystrickej regionálnej správe ciest, a.s. na post referenta pre oznamovanie protispoločenskej činnosti v polovici februára tohto roku. Informáciu nám potvrdili z oddelenia styku s verejnosťou z Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja. Frederika sa za predsedu BBSK Mariana Kotlebu vydala minulý rok v lete. Ukončenú má strednú pedagogickú školu s maturitou.

Odvážny a nekompromisný boj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Faceboook)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ani ako primátor a ani ako predseda samosprávneho kraja som si nedovolil zamestnať nikoho zo svojej rodiny. Kotleba naplno ukazuje, že robí len to, čo predtým sám odsudzoval. Reči o tom, že dokáže robiť politiku inak a lepšie ako iní, boli len predvolebné heslá, aby sa dostal k moci." povedal nám bývalý predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimír Maňka a dodal:

"Banskobystrická správa ciest počas celého obdobia, ako som bol vo funkcii, hospodárila so ziskom. Onedlho Kotlebov tím zverejní výsledky, ako hospodárili v roku 2014. Pochybujem, že sa mu podarí zakryť stratu hospodárenia v banskobystrickej správe ciest, ktorú on a jeho nominanti spôsobili. Už vlani v lete, keď som videl, čo sa tam deje, som predpovedal, že správa ciest bude prvýkrát po štyroch rokoch v strate."

Po preskúmaní stránky banskobystrickej župy sme zistili, že v úrade pracuje aj Marek Kotleba ako odborný referent pre vnútornú prevádzku. Martin Kotleba, ďalší brat predsedu, minulý rok neúspešne kandidoval za Ľudovú stranu naše Slovensko do europarlamentu. Stal sa finančným riaditeľom pre investície a majetok v regionálnej správe ciest. Generálny riaditeľ Banskobystrickej regionálnej správy ciest je Peter Kováč, nitriansky krajský šéf ĽSNS. 

Odvážny a nekompromisný boj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Faceboook)

Naopak, Miroslav Belička, Kotlebov dlhoročný priateľ a stranícky kolega, dal na Úrade BBSK výpoveď. Už koncom minulého roka odišiel z predstavenstva regionálnej správy ciest, od začiatku roka už nepôsobí vo funkcii krajského hovorcu. 

"Od roku 2011 organizácia Transparency International náš kraj opakovane vyhodnotila ako najtransparentnejší kraj na Slovensku. Transparentný znamená aj to, že sa nekradne. V tomto roku zverejnia nové hodnotenie. Tu sa ukáže, ako sme hlboko spadli." uzavrel Maňka.

S predsedom Marianom Kotlebom sa nám nepodarilo spojiť, pretože je už druhý týždeň práceneschopný, má zápal pľúc.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu