Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tvrdé slová premiéra Fica: Tisícky moslimov s mešitami by sme tolerovali ťažko

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico súhlasí s názorom ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, ktorý vyhlásil, že projekt multikulturalizmu zlyhal. Každý slušný človek je podľa predsedu vlády na Slovensku vítaný, mal by však do určitej miery rešpektovať prostredie, hodnoty a pravidlá, ktoré v našej krajine dominujú.

"Ak je raz Slovensko krajina, kde dominuje katolícka cirkev a kde druhá najsilnejšia cirkev je evanjelická, tak asi by sme nemohli len tak ľahko tolerovať, že sme príde tristo - štyristotisíc moslimov, začnú si tu stavať mešity a začnú meniť charakter tohto štátu," vyhlásil Fico v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Toto sú podľa Fica obavy, ktoré majú aj veľké krajiny ako Nemecko či Francúzsko. "Preto ak sa to normálne pomenúva a hovorí - ste vítaní, máte právo na základe zákona prísť na územie daného štátu, za určitých podmienok sa uchádzať o občianstvo, nájsť si zamestnanie, v principiálnych veciach budeme rešpektovať aj vaše menšinové názory, môžete si organizovať vlastné veci, ale nebudete meniť charakter, kultúru a hodnoty tohto štátu," konštatoval Fico s tým, že tomuto rozumie a plne súhlasí s Lajčákovým vyjadrením.

Premiéra mrzí, že niektoré slovenské médiá Lajčákov výrok spochybňovali. "Bol obrovský tlak na to, aby pán podpredseda vlády za svoj názor absolútne legitímny a európsky dostal na frak. Ja odmietam takéto nakladanie, pretože to, čo povedal, má svoju logiku," tvrdí Fico. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu