Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Potrebujeme tretiu silu, ktorá zmení charakter Slovenska, tvrdí Lipšic

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Líder hnutia NOVA Daniel Lipšic dnes nekonkretizoval, kto by mal tvoriť avizovanú Platformu mnohých verejne známych ľudí s čistým štítom, ani to, či sa v nej NOVA spojí so SaS a OĽaNO. V diskusnej relácii TA3 V politike hovoril iba o ambícii vytvoriť alternatívu, ktorá by "vrátila moc ľuďom a odobrala ju oligarchom".

"Nie je zrejmé, aké to bude mať presné kontúry, ani to nie je v tejto chvíli podstatné. Podstatné je, aby sa vo voľbách 2016 iba nevymenili figúrky, ale prišlo k zásadnej zmene," uviedol Lipšic. Charakter Slovenska môže podľa Lipšica zmeniť tretia sila. "V súčasnosti, akoby tu boli dve dominantné sily - oligarchovia a finančné skupiny a pokiaľ sa im nepostaví tretia sila, zmysluplná, odvážna, rozhodná, tak tu budú vládnuť tie dve sily," vysvetlil svoju úvahu Lipšic.

Zopakoval, že jeho záujmom je pomáhať v tom, aby do politiky prišli noví, dôveryhodní ľudia. Zároveň vyhlásil, že súčasťou diskusií o platforme nie je užšia spolupráca s Miroslavom Trnkom. "Sú to mediálne špekulácie," povedal Lipšic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu