Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nie je to lacný špás: Koľko stojí ročná údržba prezidentovho Loveckého zámočka?

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zo zmluvy, ktorú uzavrela prezidentova kancelária so Štátnymi lesmi Tatranského národného parku Tatranská Lomnica, vyplýva, že za údržbu Loveckého zámočka v Tatranskej Javorine zaplatí kancelária prezidenta v tomto roku viac než 22-tisíc eur. Podľa zmluvy sa bude niekoľko ľudí počas roka 2015 starať o vykurovanie zámočku, kosenie trávnatého okolia a pluhovanie prístupovej cesty.

Hovorca hlavy štátu Roman Krpelan hovorí, že prezident Andrej Kiska objekt navštívil a prezrel si ho, neprespal však v ňom. "Zamestnanci kancelárie prezidenta zámoček využívajú na rekreačné účely," dodal Krpelan. Zámoček bol v máji napríklad miestom stretnutia dosluhujúceho prezidenta Ivana Gašparoviča s jeho nástupcom Andrejom Kiskom. Za Gašparoviča tiež zámoček hostil niekoľko zahraničných prezidentov pri formálnych i neformálnych stretnutiach.

Bývalý prezident sa v zámočku zvykol ubytovať počas služobných ciest a pracovných výjazdov na východe Slovenska. Lovecký zámoček v Tatranskej Javorine je národná kultúrna pamiatka a je zákonnou povinnosťou prezidenta sa o objekt starať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu