Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

SDKÚ žiada odídencov o vrátenie poslaneckých mandátov

Riaditeľ ústrednej kancelárie SDKÚ Milan Roman, predseda strany Pavol Frešo a predseda poslaneckého klubu Ľudovít Kaník
Riaditeľ ústrednej kancelárie SDKÚ Milan Roman, predseda strany Pavol Frešo a predseda poslaneckého klubu Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prezídium SDKÚ-DS žiada poslancov, ktorí vystúpili zo strany, aby vrátili svoje poslanecké mandáty, ktoré získali ako kandidáti za SDKÚ-DS. Uznieslo sa na tom prezídium strany. Vedenie chce, aby uvoľnili miesta ďalším kandidátom, ktorí za stranu SDKÚ-DS kandidovali a chcú naďalej presadzovať jej program a idey.

Prezídium SDKÚ-DS zároveň zobralo na vedomie informáciu o finančnej situácii, ktorú podali členovia rozpočtového výboru. Poverilo riaditeľa Ústrednej kancelárie SDKÚ-DS, aby vyzval všetkých, ktorí nemajú vyrovnané záväzky, aby tak spravili bezodkladne. Najvyšší stranícky orgán tiež schválil program Ústrednej rady SDKÚ-DS. Rada, ktorá sa zíde v januári, sa tak bude zaoberať aktuálnou politickou situáciou, zmenou stanov, personálnymi návrhmi, vyhodnotením komunálnych volieb a stavom členskej základne. 

SDKÚ-DS v piatok minulý týždeň opustila trojica poslancov Jozef Mikuš, Eugen Jurzyca a Viliam Novotný. Spolu s nimi odišiel banskobystrický predseda strany Stanislav Horník. Vo štvrtok SDKÚ-DS opustili viacerí členovia v Bratislavskom kraji. Na rokovaní predsedníctva bratislavského regionálneho zväzu oznámil odchod zo strany bratislavský krajský šéf Michal Luciak. Odchod spolu s ním oznámili aj viacerí členovia predsedníctva. Pred rokom v decembri opustila SDKÚ-DS trojica poslancov Lucia Žitňanská, ktorá je dnes v strane Most-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý pôsobí v Sieti a Magda Vášáryová. Tento rok pred letom odišli z SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. V novembri zo strany vystúpil Martin Fedor. 

SDKÚ-DS zostali v NR SR len dvaja poslanci, predseda strany Pavol Frešo a Ľudovít Kaník. V Európskom parlamente pôsobia Eduard Kukan a Ivan Štefanec. Kukan povedal, že v strane zostane do konca, Štefanec sa rozhodne cez Vianoce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu