Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico dostal výzvu od nespokojných cestujúcich: Tu máte lístok, poďte sa s nami previezť vlakom!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Lístok na vlak pre premiéra Roberta Fica, aby predseda vlády mohol na vlastnej koži zažiť, ako reálne vyzerá piatková cesta vlakom z Bratislavy, poslalo na úrad vlády ako pozvánku občianske združenie Nová Generácia.

"Populistický a nezodpovedný návrh vlády Roberta Fica je v platnosti už dva týždne a tí, ktorí cestujú vlakmi, sú svedkami nezvládnutej situácie a absolútnej nepripravenosti zo strany ZSSK a štátu. Cestujúci musia čakať na lístky v dlhých radoch. Niekoľkokrát sa stalo, že cestujúci svoj vlak nestihol pre dlhé rady na staniciach. Ako môžeme vidieť na fotkách, vlaky sú preplnené a kvalita cestovania sa výrazne zhoršila," argumentuje predseda Novej Generácie Tomáš Smutný.

Fica preto pozývajú, aby s členmi združenia absolvoval cestu v piatok 5. decembra rýchlikom R 611 z Bratislavy do Trenčína, ktorý ide do Košíc. "Odsudzujeme jeho pokrytectvo a fotenie sa 17. novembra v jedálenskom vozni, do ktorého boli študenti vopred vybratí," podotkol na Ficove aktivity pri spustení jazdenia zadarmo pre mladých a dôchodcov Smutný. 

Ak Fico naozaj verí, že cesta vlakom vyzerá tak ako jedálenský vozeň 17. novembra, Nová Generácia s ľútosťou tvrdí, že premiér našej krajiny absolútne nepozná pomery a životnú úroveň na Slovensku. "Vyzývame ho, aby sa zo svojho luxusného sídla Bonaparte na Úrad vlády SR nevozil len vo vládnej limuzíne, ale aby prišiel medzi ľudí a začal riešiť skutočné problémy krajiny," uzatvára Smutný. 

Nová Generácia spustila začiatkom novembra internetovú petíciu proti bezplatným vlakom pre študentov a dôchodcov, zatiaľ ju podpísalo 28 983 občanov. "Vieme, že nič nie je zadarmo a všetky náklady budú hradené z daní nás, daňovníkov," píše sa v petícii. "Súhlasíme s pomocou pre študentov aj seniorov. Odsudzujeme však pomoc nezodpovednými a populistickými spôsobmi. Vyzývame premiéra, aby študentom pomáhal radšej získavať prax počas štúdia ako 40-ročnými vlakmi zadarmo," uviedol Smutný. 

Nárok na bezplatné cestovanie vo vnútroštátnej železničnej osobnej doprave majú na základe rozhodnutia vlády od 17. novembra deti do 15 rokov, žiaci a študenti denného štúdia do 26 rokov, osoby, ktoré dovŕšili 62 rokov a všetci poberatelia dôchodkov podľa zákona o sociálnom poistení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu