Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fedor: Fico svojimi výrokmi o Ukrajine ohrozuje záujmy Slovenska!

Martin Fedor
Martin Fedor (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico ohrozuje svojimi výrokmi záujmy Slovenskej republiky. Vyhlásil to dnes exminister obrany Martin Fedor (nezaradený). Poukázal na to, že Fico na jednej strane v prípade Ukrajiny hovorí o obrovskom konflikte v tesnom susedstve Slovenska a na druhej strane spochybňuje spojenecké záväzky SR a jej pripravenosť na novodobé konflikty

"Označiť výsledky summitu NATO vo Walese týkajúce sa spojeneckých záväzkov a rozpočtov krajín v oblasti obrany za bláznovstvo, ako to urobil premiér, sa v tejto situácii nedá pomenovať inak ako ohrozovanie záujmov SR," zdôraznil Fedor. Premiérovi zároveň vyčíta, že v prípade anexie Krymu neoznačil Rusko za agresora.

Fedor pripomenul, že Slovensko má priame bezpečnostné garancie v rámci kolektívnej zmluvy NATO. "Na druhej strane bez ochoty investovať do pripravenosti nášho bezpečnostného aparátu môžu byť tieto garancie spochybňované. Robert Fico si neuvedomuje, ako takýmito neuváženými vyjadreniami ohrozuje záujmy Slovenska," povedal Fedor.

Na Ukrajine je podľa neho vojna, aj keď nie klasického charakteru. "Samozrejme každý konflikt môže prerásť ešte do väčšieho. Záujmom Slovenska je mať stabilitu na východných hraniciach, záujmom Slovenska je nezávislá a celistvá Ukrajina," doplnil Fedor v reakcii na výroky predsedu vlády Roberta Fica, že pravdepodobnosť veľkého vojenského konfliktu na východe Ukrajiny je až 70-percentná.
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu