Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Lipšic si myslí, že Penta je ako Štb: Prenasledovanie, krivé obvinenia, zastrašovanie

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Pre nebezpečné prenasledovanie, krivé obvinenia či zastrašovanie, o ktorých prehovoril na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave predseda Demokratickej občianskej strany (DOS) Anton Železník, sa Daniel Lipšic (NOVA) rozhodol podať trestné oznámenie na viacero osôb spájaných s finančnou skupinou Penta.

Železník totiž uviedol, že pozná ľudí, ktorí sa podieľajú na cielenej diskreditácií strany NOVA. Majú to robiť formou vyhľadávania či kupovania spravodajských informácií a ich publikovaním na internetovej stránke, blogoch či sledovaním a nezákonným zisťovaním osobných údajov.

"Podľa mojich zistení, osoby, ktoré sa na tom podieľajú, sú Jaroslav Haščák, Marián Krajňák, Alojz Lorenc a Peter Tóth," spresnil predseda DOS. Do osobného kontaktu sa dostal s nimi prostredníctvom neznámeho muža, ktorý vystupoval ako príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) a informoval ho o týchto osobách. "Tieto skutočnosti som s nimi priamo konfrontoval a potvrdili sa mi," povedal Železník.

Ako uviedol, voči nemu v súčasnosti prebieha pokus o zastrašovanie rôzneho charakteru a aj preto sa rozhodol svedecky vypovedať. Tvrdí, že nekalé praktiky sa na Slovensku aj po 25 rokoch od Nežnej revolúcie opakujú. "Každá finančná skupina môže mať svoju SBS, ale nie svoju rozviedku, ktorá ma dosah na silové zložky tohto štátu," skonštatoval. Zároveň spomenul prípad, keď sa text z jeho blogu o Lipšicovi objavil na stránke, ktorú má podľa Železníka spravovať Krajňák. Po tom, čo ho šiel na to osobne upozorniť, článok mal hneď zmiznúť. "Toto je jeden z dôkazov, ktorý chcem odovzdať vyšetrovateľom," povedal.

Lipšic na tlačovej konferencii uviedol, že týmto informáciám verí aj preto, že Železník úspešne absolvoval polygrafické vyšetrenie v Česku. Ako ďalej uviedol, veci, ktoré sa mali diať pri vzniku jeho strany, boli podivuhodné a dnes majú zapadať do jednej mozaiky. "To, čo sa udialo od roku 2012, prekročilo všetky mantinely, preto v najbližších dňoch podám trestné oznámenie na Haščáka, Krajňáka a Lorenca. Myslím si, že aj tento príbeh ukazuje, že keď sa niekto postaví finančnej skupine, ktorá pracuje sčasti ako štátna bezpečnosť, môže očakávať rany," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu