Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nové tváre nemusia znamenať podľa Kaníka výmenu predsedu

(Zľava) Eugen Jurzyca, Ľudovít Kaník a Pavol Frešo
(Zľava) Eugen Jurzyca, Ľudovít Kaník a Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prienik nových tvárí do vedenia SDKÚ-DS nemusí podľa predsedu poslaneckého klubu strany Ľudovíta Kaníka znamenať aj výmenu predsedu. Ako povedal Kaník dnes, prienik nových tvári do vedenia strany je vítaný.

„Eva Babitzová je veľmi dobrá posila. Bol by som rád, keby sa stala členkou vedenia. Ale sú aj iné mená. Budem rád, keď sa podarí presadiť, aby nebola osamotená v novom vedení. To však neznamená nového predsedu,“ uviedol. Eva Babitzová, vrcholová manažérka a donedávna generálna riaditeľka a štatutárna zástupkyňa Rádia Expres, dnes ohlásila vstup do SDKÚ-DS. Má patriť do tímu Ondreja Mateja, ktorý oznámil kandidatúru na predsedu strany.

Úlohou predsedu poslaneckého klubu je Podľa Kaníka stranu spájať. „Najhoršie je vytvoriť pocit, že strana je rozdelená. Nie je! Je oprávnene presvedčená, že zmeny sú nevyhnutné,“ povedal s tým, že zmeny majú nastať takým spôsobom a v takom čase, aby sa predišlo pocitu straníckeho rozdeľovania, ktoré vo verejnosti spraví stranu ešte viac nedôveryhodnejšou. „Budem sa snažiť stranu spájať. Bez spájania a posilňovania strany by sebalepší program nič nedosiahol,“ konštatoval. 

Kaník straníckym kolegom neodporúča odkazovať si cez tlačovky. Na kongrese podľa neho ľudia rozhodnú, ako sa má strana vysporiadať s touto situáciou. „Strana má vyjsť z kongresu jednotná a posilnená,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu