Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Procházka: Sieť chcem financovať len z členského a z úveru

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Líder strany Sieť Radoslav Procházka si myslí, že stranu by mali financovať len dvoma spôsobmi, teda z členských príspevkov a z úveru. V jeho okolí sú ľudia, ktorý si myslia, že "crowdfinancing", teda tzv. davové alebo verejné financovanie strany má stále svoj význam napriek tomu, aké starosti priniesol tento spôsob Procházkovi aj jeho podporovateľom v prezidentskej kampani.

"Som ochotný počúvať, radiť sa o tom a prijať v kolektíve nejaké spoločné rozhodnutie. Mojou preferenciou je v tejto chvíli naozaj čo najmenej starostí s týmito procesnými vecami a možnosť plnohodnotne sa sústrediť na obsah," vysvetľoval Procházka v relácii TA3 V politike, prečo preferuje financovanie strany úverom a členským.

Prednedávnom už poslali listy 15 bankám a dostali tri odpovede s ponukou na rokovanie podmienkach úveru pre Sieť. "Budem trvať na tom, aby ten úver bol dostatočne veľký na to, aby sme s touto procesnou stránkou mali naozaj pokoj," dodal. Sústrediť sa chcú na to, prečo do politiky s novou stranou idú.

Procházka v relácii povedal, že informácie o jeho údajnej snahe získať v prezidentskej kampani inzerciu bez bločku, z čoho ho obvinil líder Obyčajných ľudí Igor Matovič, nie sú pravdivé. Procházka na otázku, či má tajných sponzorov, medzi ktorých by mohla patriť Penta, reagoval pripomenutím svojich postojov.

Už niekoľko rokov hovorí o tom, že by sa mali zrušiť zdravotné odvody, čo je podľa Procházku jeden z hlavných biznisov Penty v zdravotníctve. "Ja mám byť kôň Penty, ktorý ide priamo proti tomuto zámyslu? Dlhodobo!," poznamenal Procházka. Podľa neho sú takéto šumy každý deň o niekom inom. 

Líder Siete v relácii potvrdil, že má dôkazy o tom, že za útokmi na financovanie jeho kampane je niekto blízky vládnym kruhom. Zverejňovať ich však nebude. "To je tá čierna mágia v politike, ktorá zničí ľudí, ktorí tým operujú," dodal Procházka, ktorý to odmieta robiť.

Hovorí, že jeho zbraňou je program. Podľa Procházku je logické, že Smeru vyhovuje, aby proti nemu stáli "pestrofarebné puzzle". "Pevného, súdržného, odhodlaného súpera sa samozrejme bojí alebo nemá záujem, aby taký súper vznikol," myslí si Procházka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu