Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

To je kariéra: Z Lajčákovho hovorcu bude veľvyslanec v Dánsku

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hovorca ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel bude novým slovenským veľvyslancom v Dánsku. V Kodani nahradí Radomíra Boháča, ktorý je na svojom poste od roku 2011.

Gandel príde 8. júla pred poslancov parlamentného zahraničného výboru odprezentovať zameranie činnosti ambasády, za veľvyslanca ho ešte bude musieť vymenovať prezident Andrej Kiska.

Boris Gandel je hovorcom ministra Miroslava Lajčáka od apríla 2012, predtým niekoľko rokov pracoval ako hovorca Tatra banky. Má však aj skúsenosti s prácou na veľvyslanectve.

V minulosti pôsobil štyri roky ako zástupca veľvyslanca v Prahe, niekoľko rokov strávil aj na ambasáde v Rusku. Kto bude novým hovorcom rezortu diplomacie, Gandel ešte neprezradil. "To je predčasná otázka. Určite rezort zverejní meno včas," povedal.

Zmeny nastanú aj na veľvyslanectve v Berne, kde po štyroch rokoch končí Ján Foltín. Novou veľvyslankyňou vo Švajčiarskej konfederácii a Lichtenštajnskom kniežatstve sa stane Andrea Elscheková-Matisová, ktorá v minulosti zastávala funkciu vedúcej Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu