Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Novým generálnym manažérom SaS bude Roman Foltin

Liberálny dom
Liberálny dom (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Novým generálnym manažérom strany SaS sa od júla stane Roman Foltin. Nahradí tak Janu Kiššovú, ktorá sa vracia ako poslankyňa do Národnej rady SR namiesto lídra SaS Richarda Sulíka. Ten uspel v nedávnych eurovoľbách a stal sa europoslancom.

Foltin je zakladajúcim členom SaS a bol Sulíkovým blízkym spolupracovníkom v parlamente, na starosti mal hospodársku správu. "Povolaním, ak to je tak možné nazvať, je manažér, naposledy rozbiehal sieť predajní v ČR. Som veľmi rád, že prijal moju ponuku stať sa generálnym manažérom SaS a nemám najmenšie pochybnosti, že túto prácu bude zvládať tak dobre ako jeho predchodkyňa," uviedol vo vyhlásení Sulík.

Kiššová sa podľa jeho slov bude v parlamente venovať hlavne podnikateľským slobodám a Sulíka nahradí aj v zdravotníckom výbore. Aby to mohla robiť naplno, končí po vyše piatich rokoch v pozícii generálnej manažérky k 30. júnu. 

"Jane Kiššovej patrí moja osobná veľká vďaka za roky skvelej spolupráce a za päť auditov v zmysle zákona, ktoré boli všetky bez výhrad. Ako práve tieto dni vidieť, financovanie a účtovníctvo v politickej strane sú oblasti, ktoré sa nedajú preceniť, len podceniť," dodal Sulík.

Kiššová by sa dnes mala zároveň stať podpredsedníčkou liberálov. Na tento post ju navrhne Sulík na dnešnom zasadnutí Republikovej rady.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu