Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rozhodnutie prezidenta Kisku je podľa SDKÚ nádejou pre súdnictvo

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rozhodnutie prezidenta Andreja Kiska vymeniť troch členov Súdnej rady SR je podľa opozičnej strany SDKÚ-DS nádejou pre súdnictvo.

"Súdnictvo je oblasť, kde ešte od roku 1989 nedošlo, bohužiaľ, k žiadnym zásadným personálnym zmenám, ktoré by u občanov posilnili pocit istoty v právny štát. Rozhodnutie prezidenta SR o personálnych zmenách v súdnej rade je prvým správnym krokom a nádejou, že sa to s vymožiteľnosťou práva pohne u nás konečne dopredu," povedal predseda SDKÚ Pavol Frešo. 

Občania, ktorí poctivo pracujú a platia dane, podľa Freša právom očakávajú od štátu plnenie jeho základných funkcií a služieb občanom. "A zabezpečenie spravodlivosti, vymožiteľnosti práva a bezpečnosti svojich občanov je základnou funkciou každého demokratického štátu," dodal.

Nový prezident Andrej Kiska odvolal zo súdnej rady troch členov, ktorých tam nominoval jeho predchodca Ivan Gašparovič. V súdnej rade končí Eduard Bárány, Gabriela Šimonová a Mária Bujňáková. Kiska ich nahradil trojicou Ján Klučka, Jozef Vozár a Elena Berthotyová. Bárány už v pondelok sám abdikoval na členstvo v súdnej rade.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu