Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Procházka chystá registráciu strany Sieť, už má dostatok podpisov

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Predstavitelia vznikajúcej strany Sieť už majú dostatok podpisov občanov potrebných na registráciu politického subjektu. Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil líder Siete a poslanec NR SR Radoslav Procházka.

Na registráciu strany je potrebných minimálne 10.000 podpisov, Procházka tvrdí, že ich majú ešte o tretinu viac. Teraz musí podať žiadosť o registráciu na ministerstve vnútra. Procházka odhaduje, že tak urobí vo štvrtok 22. mája.

Názov, logo a program strany predstavil Procházka 26. apríla. Odštartoval vtedy aj zber podpisov. Názov strany vysvetlil Procházka z troch rôznych pohľadov. "Sieť ako spoločenstvo odhodlaných a šikovných ľudí zo všetkých kútov Slovenska, ktorí vlastným aktívnym úsilím chcú týmto regiónom vrátiť ich podporu pozornosťou k ich potrebám a napĺňaním týchto potrieb. Ide teda o Sieť ako pevné spoločenstvo."

V ďalšom význame odráža spomínaný názov vnútorné usporiadanie nového politického projektu. "Budeme fungovať na 28 miestnych centrách, ktoré budú sídliť v 12 najväčších mestách plus v 16 prirodzených slovenských regiónoch. V treťom význame ide aj o takú metaforu nášho chápania štátu, ktorý by nemal pôsobiť ako dusivé ťažké súkno, pod ktorým sa nedá hýbať, ale ako sieť pomoci a ochrany tým, ktorí sa ocitnú v núdzi," vysvetlil Procházka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu