Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SDKÚ musí priniesť nové priority a vyrovnať sa s históriou, tvrdí Frešo

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ-DS musí podľa predsedu strany Pavla Freša doniesť zrozumiteľnú programovú ponuku pre rok 2016, teda nové priority, musí priniesť nové tváre a musí sa vyrovnať so svojou históriou. Ako povedal dnes na tlačovej besede, po eurovoľbách bude jasný priestor na diskusiu o tom, čo tieto priority naplní, kto ich naplní a za akých okolností sa dajú naplniť. V pondelok uplynuli dva roky od zvolenia Freša za predsedu SDKÚ-DS.

Podľa Freša žiadna zo stredo-pravých strán nemôže byť spokojná s výsledkami v prieskumoch verejnej mienky. „My sa sústredíme na voľby. Všetko si povieme na pôde strany po eurovoľbách. Ak niečo má význam z hľadiska fungovania strany, tak v každých voľbách sa uchádzať o dôveru. To je jedinou cestou, ako ísť ďalej,“ konštatoval Frešo s tým, že nie je spokojný s výsledkami SDKÚ-DS a nie je spokojný zo stavom celej stredo-pravej scény. 

„Stredo-pravá scéna sa musí ako celok spamätať. Máme presne dva roky, aby sme alternatívu vytvorili. To bude cesta SDKÚ-DS,“ uviedol. Podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca eurovoľby dali jasný signál, v akom stave je stredo-pravá scéna. 

Novým predsedom SDKÚ-DS sa stal Pavol Frešo 19. mája 2012. Vtedy porazil Luciu Žitňanskú, keď v druhom kole získal nadpolovičnú väčšinu hlasov delegátov kongresu. Freša podporilo 242 delegátov, jeho súperku 154. Neplatných bolo osem hlasov. 

Frešo dnes zároveň kritizoval premiéra Roberta Fica a vládu. Pripomenul Ficove slová, že prezidentské voľby mali byť referendom o vláde. „Za dva roky neboli urobené žiadne reformy, žiadne zmeny. A nič sa ani neudeje najbližšie dva roky. Jediným cieľom bolo, aby bol Fico zvolený za prezidenta. Tomu bolo prispôsobené všetko. Rozpočet, neodvolávanie neschopných ministrov,“ konštatoval Frešo. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu