Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kiska o postupe SR v oblasti bezpečnosti: Slováci by o tom mali vedieť!

Andrej Kiska na zahranično-bezpečnostnej konferencii GLOBSEC
Andrej Kiska na zahranično-bezpečnostnej konferencii GLOBSEC (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Slovenskí občania by mali vedieť, aké má SR záväzky voči NATO a ako chce Slovensko postupovať v oblasti bezpečnosti. Počas medzinárodnej bezpečnostnej konferencie GLOBSEC to vyhlásil budúci slovenský prezident Andrej Kiska.

"Mali by sme jasne a poctivo povedať našim občanom, aké máme záväzky vo vzťahu k NATO, ako ich napĺňame a ako do budúcna chceme z pohľadu bezpečnosti našej krajiny, z pohľadu toho, že sme členmi NATO, ktoré našu bezpečnosť spolu s nami zabezpečuje, ako chceme postupovať," povedal dnes Kiska. Podľa jeho slov by EÚ mala v oblasti bezpečnosti hovoriť jedným hlasom a mala by sa zjednotiť, mať jasné a spoločné stanoviská.

Kiska počas konferencie absolvoval aj stretnutie s generálnym tajomníkom NATO Andersom Foghom Rasmussenom. Obsah rozhovoru však nespresnil. "V prvom rade nás ako Slovensko, nás ako Európsku úniu v poslednom čase trápila kríza, trápilo nás postavenie eura, trápilo nás, ako sa vysporiadame s dôsledkami krízy a ako zabezpečíme hospodársky rast. Dnes sme si vedomí toho, že musíme na základe udalostí, ktoré sa udiali na Ukrajine, hovoriť možno o veciach ešte dôležitejších, a to je o bezpečnosti, o situácii, ktorá sa deje neďaleko nás a o vojenskej intervencii v Ukrajine," zdôraznil Kiska.

Zároveň ocenil, že na Slovensku sa uskutočňuje bezpečnostná konferencia GLOBSEC. Podľa jeho slov ide o jednu z najvýznamnejších bezpečnostných konferencií v Európe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu