Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kažimír: Rozhodnutie Mareka Maďariča nie je rezignácia

Peter Kažimír
Peter Kažimír (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rozhodnutie ministra kultúry Mareka Maďariča vzdať sa funkcie podpredsedu strany Smer-SD nie je rezignácia, myslí si podpredseda Smeru a minister financií Peter Kažimír.

"Podľa mojich informácií je to osobné rozhodnutie," povedal Kažimír novinárom po rokovaní kabinetu. V utorok sa po prvýkrát od prezidentských volieb zišlo užšie vedenie Smeru-SD, predstavitelia strany rokovali päť hodín. Podľa Kažimíra sa rozprávali o živote.

"Potrebovali sme spolu hovoriť, tak sme sa rozprávali, ako budeme fungovať ďalej," vyjadril sa šéf rezortu financií. Dodal, že po dvoch rokoch vlády je úplne normálne, že si ľudia spolu sadnú a hovoria o tom, ako im to ide.

Maďarič dnes pred rokovaním vlády oznámil, že sa vzdá funkcie podpredsedu strany Smer-SD, šéfovať rezortu kultúry bude aj naďalej. "Môžem vám povedať len za seba, že som na vedení strany oznámil svoje rozhodnutie kolegom, že na najbližšom predsedníctve sa vzdám funkcie podpredsedu strany. Je to rozhodnutie, ktoré je v súlade s mojou predstavou politickej kultúry," uviedol. Maďarič bol šéfom volebnej kampane Roberta Fica, ktorý neuspel v prezidentských voľbách v súboji s Andrejom Kiskom.

Minister životného prostredia Peter Žiga povedal, že utorkové stretnutie vedenia Smeru nebolo ničím výnimočné. Riešili vraj bežné veci, napríklad to, ako sa majú, čo sa za uplynulé dva roky stalo a čo bude nasledovať.

"Hovorili sme aj o voľbách," doplnil. Rokovanie podľa Žigu žiadny záver neprinieslo. "Záver prinesie stranícky snem niekedy v máji," konštatoval. Na sneme by sa mali zhodnotiť prezidentské voľby i stanoviť priority pre druhú polovicu volebného obdobia. Zatiaľ sa však stranícke orgány na konaní snemu nedohodli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu