Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kaník stiahol návrh na ústavnú ochranu dôchodkov: Chce o ňom diskutovať

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Návrhom na ústavnú ochranu dôchodkového systému sa nebude plénum Národnej rady (NR) SR na tejto schôdzi ďalej zaoberať. Jeden z predkladateľov návrhu, poslanec SDKÚ-DS a bývalý minister práce Ľudovít Kaník ho stiahol z rokovania parlamentu. Stalo sa tak v závere deviateho dňa 33. schôdze NR SR po rozsiahlejšej diskusii k právnej norme.

"Sťahujem tento návrh z rokovania, aby sme o ňom mohli ďalej rokovať," uviedol Kaník. Chce, aby ho mohli spoločne predložiť a súhlasili by s ním poslanci všetkých politických strán.

Ústavný zákon momentálne podporovali štyri opozičné strany -SDKÚ-DS, KDH, SaS a OĽaNO. Chceli takýmto krokom zastabilizovať dôchodkový systém v krajine. S opatrením však nesúhlasil Most-Híd, ktorý nepovažuje súčasný systém dôchodkov za dostatočný, a preto ho nechce takto určovať ústavným zákonom.

Nepodporil ho ani poslanec Smeru-SD a šéf sociálneho výboru Ján Podmanický. Ten v rámci rozpravy k tomuto bodu uviedol, že jeho predloženie je predčasné. "Treba počkať a pokúsiť sa o dohodu aj s Mostom-Híd," doplnil Podmanický.

Poslanci budú v rokovaní pokračovať v stredu 2. apríla. Čakajú na nich ďalšie neprediskutované body, pôjde predovšetkým o poslanecké návrhy zákonov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu