Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gašparovič sa stretne s Kiskom, ak o to požiada

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak víťaz prezidentských volieb Andrej Kiska požiada o stretnutie s hlavou štátu Ivanom Gašparovičom, určite k takémuto stretnutiu dôjde. Prezident cez svojho hovorcu Marka Trubača takto reagoval na vyjadrenia Andreja Kisku, ktorý už oznámil, že s Gašparovičom by sa chcel stretnúť ešte pred skončením jeho mandátu.

Prezident reagoval aj na vyhlásenia predstaviteľov strany SaS, ktorí ho vyzývajú, aby ponechal všetky závažné akty na nového prezidenta. Gašparovič by mal podľa SaS nechať na Andreja Kisku najmä menovanie členov súdnej rady, sudcov, veľvyslancov, rektorov a vedúcich orgánov štátnej správy.

"Prezident Ivan Gašparovič bude svoju funkciu a všetky právomoci hlavy štátu v zmysle Ústavy SR vykonávať do 15. júna 2014. Až v tento deň sa úradu prezidenta ujíma novozvolený prezident," povedal Trubač.

Občiansky kandidát Andrej Kiska sa stane prezidentom Slovenskej republiky 15. júna. V sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb podľa oficiálnych výsledkov, ktoré v nedeľu zverejnila Ústredná volebná komisia, získal Andrej Kiska 1 307 065 hlasov oprávnených voličov. Súčasný premiér Robert Fico dostal 893 841 hlasov oprávnených voličov. Volebná účasť dosiahla 50,48 percenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu