Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Fico sa dušuje: Ponúkam skúsenosť a pripravenosť!

Kandidát na prezidenta SR Robert Fico na TB k ukončeniu volebnej kampane pred 2. kolom prezidentských volieb. Zobraziť galériu (2)
Kandidát na prezidenta SR Robert Fico na TB k ukončeniu volebnej kampane pred 2. kolom prezidentských volieb. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát Smeru-SD Robert Fico ponúka voličom alternatívu skúsenosti a pripravenosti oproti experimentu, ktorý predstavuje Andrej Kiska. Pri dnešnej bilancii predvolebnej kampane to vyhlásil Robert Fico s tým, že ako prezident chce byť nadstranícky, ale zároveň pomáhať pri práci parlamentu a vlády.

"Druhá alternatíva je typický opozičný predstaviteľ, ktorý sa tak bude v prezidentskom paláci správať," povedal Fico, podľa ktorého je Andrej Kiska alternatívou opozičného revanšu a konfliktu prezidenta, vlády a parlamentu.

"Tieto prezidentské voľby sú typickou súťažou kandidáta vládnej väčšiny a kandidáta opozície," vyhlásil Fico, podľa ktorého rétorika Andreja Kisku, aj podpora strán bývalej vládnej koalície Ivety Radičovej jasne ukazujú, že nejde o nadstraníckeho kandidáta.

"Som jeden z politikov, ktorí boli aktívni už pri zrode Slovenskej republiky. Starnem spolu s ňou a spoznávam ju," konštatoval Robert Fico. "Ako premiér som musel prijímať ťažké rozhodnutia. Mám celý systém kontaktov na zahraničných štátnikov a viacerí z nich ma podporili. Budem prezidentom atmosféry pokoja, sociálneho zmieru a spolupráce," prisľúbil.

"Chcem voličov požiadať, aby v sobotu prišli voliť a vybrali si z týchto dvoch alternatív," zdôraznil Robert Fico. "Chcem poďakovať za podporu, ktorú cítim. Postavilo sa za mňa množstvo osobností celoslovenského, aj regionálneho významu," podčiarkol.

Robert Fico krátko komentoval aj dnešné vyhlásenie Andreja Kisku, ktorý sa v súvislosti s výsledkom volieb obáva antikampane. "Prekvapuje ma protikandidát, pán Kiska, keď hovorí, aká antikampaň sa proti nemu deje," povedal Fico.

Upozornil, že mimoriadne masívna antikampaň prebieha práve voči kandidátovi Smeru-SD, len dnes v jedinom denníku podľa vlastných slov napočítal desať negatívnych článkov o svojej osobe.

"My sme na antikampaň neminuli ani cent. Všetko, čo sme povedali, povedali sme tu, na tlačových besedách," vyhlásil Robert Fico.

"Premiér to nemá vždy jednoduché. Vízie spájajú, konkrétne rozhodnutia rozdeľujú a ja som musel urobiť množstvo ťažkých rozhodnutí," vyhlásil Robert Fico s tým, že k týmto voľbám pristupuje s veľkou pokorou.

"Sú to jedny z najmenej predvídateľných volieb," konštatoval. Dodal, že už v prvom kole sa mohlo stať, že by nepostúpil, podobne ako sa to stalo v minulosti napríklad Eduardovi Kukanovi. Zdôraznil, že v sobotu 29. marca v noci budeme poznať výsledok rozhodnutia toho najspravodlivejšieho rozhodcu, samotných voličov.

Na tlačovej konferencii boli prítomní aj podpredsedovia Smeru-SD Marek Maďarič, Robert Kaliňák, Pavol Paška, Peter Kažimír a Dušan Čaplovič. Maďarič, ako šéf volebného štábu, vystúpil s príhovorom, v ktorom ubezpečil o kontinuite politiky Smeru-SD v budúcnosti.

"Sme ľudia, súdržný tím, ktorý už roky robí spolu zásadné rozhodnutia o politike našej strany," vyhlásil Maďarič. Dodal, že podpredsedovia majú dohodu, podľa ktorej v prípade zvolenia Roberta Fica za prezidenta povedie stranu jeden z nich.

"Rozhodnutie o kandidatúre Roberta Fica bolo našim spoločným rozhodnutím. Nominovali sme človeka, ktorý je zrelý politik a bude pre Slovenskú republiku veľkou posilou," vyhlásil Maďarič.

"V dnešnej situácii je potrebné, aby politickým lídrom Slovenska bol človek so širokými skúsenosťami. Prezidentský úrad nemôže byť hračkou v rukách milionára," dodal.

"Bez ohľadu na výsledok prezidentských volieb chceme garantovať, že Smer-SD naplní ciele svojho vládneho programu," konštatoval Maďarič. "Vyzývam sympatizantov Roberta Fica a Smeru-SD, aby v sobotu prišli a dali hlas nášmu kandidátovi," ukončil svoj príhovor Marek Maďarič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu