Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vláda sa bude zaoberať summitom v Bruseli aj slovenským predsedníctvom v EÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Summit lídrov Európskej únie v Bruseli, ako aj slovenské predsedníctvo v roku 2016 sú niektoré z bodov rokovania dnešnej vlády.

Ministri rozhodnú o účasti šéfa kabinetu Roberta Fica na dvojdňovom summite EÚ. Premiéri a prezidenti by vo štvrtok a piatok (20.-21.3.) mali rozhodnúť o tom, ako bude EÚ reagovať na najnovší vývoj udalostí na Ukrajine. V hre sú ďalšie sankcie voči Rusku. Očakáva sa tiež podpísanie politickej časti Asociačnej dohody medzi úniou a Ukrajinou.

Na programe 99. schôdze je aj návrh vizuálnej, mediálnej, kultúrnej a komunikačnej prezentácie počas predsedníctva SR v Rade Európskej únie v druhej polovici roku 2016. Ide o rámcový materiál, ktorý nastaví formy spolupráce a úlohy v danej oblasti. Koľko takéto zviditeľnenie Slovenska bude stáť, nie je zatiaľ jasné. Rezort diplomacie by mal rozpočet výdavkov na predsedníctvo vypracovať do konca augusta.

Vláda sa bude tiež zaoberať organizačným a finančným zabezpečením tohtoročných osláv 70. výročia Slovenského národného povstania. Ich primárnym organizátorom bude Múzeum SNP v Banskej Bystrici. Všetky hlavné slávnostné podujatia a aktivity sa budú konať práve v tomto meste. Celková suma požadovaných finančných prostriedkov na oslavy predstavuje 345.500 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu