Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tablety, interaktívne tabule či notebooky chce 3418 škôl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Záujem o tablety, interaktívne tabule, notebooky a ďalšiu techniku prejavilo 3418 škôl, z toho 1425 materských, 1478 základných a 515 stredných škôl. Informoval o tom hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

"Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) preto už v najbližších dňoch začne vyhodnocovať prihlášky záujemcov podľa výberových kritérií. Následne budú všetky školy o pridelení digitálnych zariadení informované jednak emailom, ale aj prostredníctvom stránky projektu www.digiskola.sk," povedal Kaliňák.

Školy sa mohli do projektu Elektronizácia vzdelávacieho systému regionálneho školstva prihlásiť do minulého piatka (14.2.). Materské školy dostanú v rámci projektu interaktívnu tabuľu s notebookom a s farebnou tlačiarňou. Základné a stredné školy majú možnosť získať k tomuto setu aj vybavenie digitálnej učebne tabletmi. O pridelení tabletov rozhodne kvalita plánovaných aktivít, ktoré školy uvádzali v rámci registrácie do projektu.

Slovenské školy, s výnimkou tých v Bratislavskom kraji, majú dostať spolu 5680 digitálnych setov, ktoré pozostávajú z interaktívnej tabule, projektora a obslužného notebooku. Ďalej ide o 2600 farebných tlačiarní, určených pre materské školy ako doplnková súčasť digitálneho setu, a 20.000 tabletov pre základné a stredné školy. Súčasťou digitálnych tried budú aj wifi routery.

Školy sa podľa ministerstva finančne nepodieľajú na financovaní a projekt finančne nezaťaží ani ich zriaďovateľov. Na projekt idú peniaze z eurofondov v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti.

Do súťaže na nákup techniky či digitálnych materiálov v hodnote asi 48 miliónov eur sa prihlásili len dvaja uchádzači. Techniku školám dodajú firmy DWC Slovakia a Datalan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu