Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Čaplovič odovzdal detským pacientom v nemocnici nové tablety

Čaplovič odovzdal detským pacientom v DFN nové tablety Zobraziť galériu (2)
Čaplovič odovzdal detským pacientom v DFN nové tablety (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Pacienti z Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFN) v Bratislave dostali dnes od ministra školstva Dušana Čaploviča nové digitálne pomôcky, ktoré budú využívať v rámci vyučovacieho procesu. Ide o digitálny set pozostávajúci z interaktívnej tabule, projektora obslužného notebooku a 17 tabletov. Vybavenie zadovážilo ministerstvo prostredníctvom eurofondov.

Základná škola a materská škola, ktoré sídlia v priestoroch DFN, patria medzi prvé, ktoré tieto digitálne pomôcky dostali. "Považujem za dôležité, že ten vstup sme urobili v detskej nemocnici, práve pre 200 detí, ktoré tu sú a sú vytrhnuté z kolektívu svojich spolužiakov, od rodičov," uviedol šéf rezortu školstva. Podľa neho je dôležité, aby tieto deti mali v maximálnej miere kvalitné vzdelávacie podmienky a mohli v nich pokračovať aj počas hospitalizácie.

Ako uviedla riaditeľka základnej školy Zuzana Skákalová, v súčasnosti sa tu vzdeláva približne 260 chlapcov a dievčat. "V základnej škole sa učia deti, ktoré sú hospitalizované v DFN a v iných nemocniciach v Bratislave," informovala. Podľa nej digitálne pomôcky pomôžu vo vyučovacom procese detských pacientov.

"Len-čo sa môže (dieťa, pozn.) venovať tejto digitálnej technike a touto formou vzdelávať, je to pre neho hra a naším cieľom je tieto deti vzdelávať hravým spôsobom," ozrejmila Skákalová. Triedy ZŠ tvoria žiaci rôznych ročníkov a učitelia pracujú s nimi v skupinkách, pričom striedajú individuálnu a samostatnú prácu žiakov. V materskej škole v roku 2012/2013 bolo do predprimárneho vzdelávanie v DFN zaradených 5542 detí vo veku dva až sedem rokov.

Slovenské školy s výnimkou tých v Bratislavskom kraji majú dostať 5680 digitálnych setov. Ale aj 2600 farebných tlačiarní, určených pre materské školy ako doplnkovej súčasti digitálneho setu a 20.000 tabletov pre základné a stredné školy. Projekt realizuje rezort školstva v spolupráci s Metodicko-pedagogickým centrom a je financovaný z eurofondov v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu