Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opozícia vyzýva Fica, aby vysvetlil kauzu predaja emisií

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Trojica opozičných poslancov vyzvala premiéra a kandidáta na prezidenta Roberta Fica (Smer-SD), aby odpovedal na otázku, či vedel alebo nevedel vopred o pripravovanom podvode pri predaji emisií. Ľubomír Galko (SaS), Richard Vašečka a Branislav Škripek (obaja OĽaNO) tak spravili na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR.

"Je mimoriadne zneisťujúce vôbec uvažovať nad tým, že by prezidentský kandidát a premiér Robert Fico naozaj dopredu vedel o tom, že je pripravovaný obchod, ktorý poškodí našu krajinu o ťažké milióny," zdôraznil Škripek.

Poslanci sa odvolávali na informácie denníka Sme, ktorý dnes uviedol, že existuje spravodajská informácia, ktorou bol vtedajší premiér Fico Slovenskou informačnou službou (SIS) vopred informovaný o tom, že sa tento podvod pripravuje. "Chcem z tohto miesta vyzvať Roberta Fica, aby jednoznačne potvrdil alebo vyvrátil túto informáciu," vyhlásil Galko.

Poslanec Škripek zároveň ako člen osobitného kontrolného výboru na činnosť SIS avizoval, že požiada o zvolanie mimoriadneho výboru. Na ňom vyzve riaditeľa SIS, aby celú vec vysvetlil. V prípade, že sa tieto informácie potvrdia, Richard Vašečka chce iniciovať zvolanie branno-bezpečnostného výboru. "Pretože naozaj nepotrebujeme prezidenta ani kandidáta na prezidenta, ktorí môžu byť vydierateľní," odôvodnil Vašečka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu