Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Frešo: Holokaust si treba pripomínať, aby sa už nikdy nezopakoval

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obete holokaustu si treba pripomínať, aby sme nezabúdali, aké hrozné dôsledky môžu mať niektoré nebezpečné názory hlásajúce nenávisť a násilie. Vyhlásil to predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu.

"Nacisti začínali ponúkaním jednoduchých riešení problémov ako nezamestnanosť a útokmi na menšiny. Je potrebné pripomínať si, ako sa to všetko môže skončiť," uviedol Frešo. Dodal, že na Slovensku opäť ľudia, ktorí označujú partizánov zo Slovenského národného povstania za "banditov" a holokaust nazývajú "údajný", zneužívajú sociálne problémy, frustráciu a hľadajú vinníkov, aby získali politickú moc.

"Extrémizmus považujem za veľkú hrozbu pre slobodu a demokraciu a všetci slušní ľudia by ho mali odmietnuť," tvrdí Frešo. Vlaňajšie voľby predsedov samosprávnych krajov podľa neho ukázali nebezpečný nárast extrémizmu, ktorého príčiny štandardné strany momentálne akoby nevedeli riešiť. Upozornil, že extrémisti ale nemajú vôbec žiadne riešenia, iba silné reči a hrozbu násilia.

"Som presvedčený, že si vieme poradiť aj s tými najzložitejšími problémami ako je vysoká nezamestnanosť, či rómska problematika, a to v rámci demokratických pravidiel a pri zachovaní ľudských práv," uzavrel Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu