Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Potešujúce: Nezamestnanosť v októbri klesla, pozrite sa ako

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Miera evidovanej nezamestnanosti v októbri tohto roku na Slovensku poklesla oproti septembru a dosiahla úroveň 13,66 %. V porovnaní s deviatym mesiacom sa tak znížila o 0,18 percentuálneho bodu, keďže v septembri zaznamenala hranicu 13,84 %. Vyplýva to z najnovších údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR), ktoré boli dnes zverejnené.

Nezamestnanosť si pritom v októbri mierne polepšila aj v medziročnom porovnaní. Oproti októbru 2012 sa znížila o 0,03 percentuálneho bodu. Stav disponibilných uchádzačov o zamestnanie tak v októbri dosiahol počet 368.647 ľudí. Medzimesačne to predstavuje pokles o 4749 osôb.

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o zamestnanie dosiahla v októbri 14,91 % a medzimesačne poklesla o 0,15 percentuálneho bodu. Celkovo tak dosiahol počet uchádzačov o zamestnanie v desiatom mesiaci tohto roka 402.505 ľudí a v porovnaní so septembrom sa znížil o 3993 ľudí.

Nezamestnanosť pritom v októbri klesala vo všetkých krajoch s výnimkou Bratislavského, kde pocítila nárast o 0,01 percentuálneho bodu. Najvýraznejší pokles zaznamenala v Košickom kraji, a to o 0,31 percentuálneho bodu. Najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti pritom v desiatom mesiaci dosiahol Prešovský kraj, a to 19,59 % a nad slovenským priemerom sa pohyboval aj Banskobystrický kraj s 18,12-percentnou nezamestnanosťou a Košický kraj s úrovňou nezamestnanosti 17,46 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu