Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hlina: Vláda sa rozhodla cestovať po Slovensku ako pojazdný cirkus!

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezaradenému poslancovi parlamentu Alojzovi Hlinovi sa nepozdáva, že vláda má už po druhý raz v krátkom časovom rozpätí výjazdové rokovanie a riadne rokovanie tak nebude tradične v stredu, ale vo štvrtok.

Už po druhý raz totiž Hlina ohlásil na Miestnom úrade Bratislava - Staré Mesto zhromaždenie občanov, tzv. občianske interpelácie, ktoré mali byť v čase, keď na úrad vlády prichádzajú členovia kabinetu a majú tam rokovanie. Už pri prvých ohlásených občianskych interpeláciách v predminulú stredu 25. septembra vláda nezasadala, rokovanie bolo vo štvrtok. Keďže Hlina už na štvrtok nemal ohlásenie a ostatné formálne náležitosti, musel vybavovať nový termín.

Teraz sa scenár opakuje. "Nechceme sa preceňovať, príde to až smiešne, keď vláda takto prekladá zasadnutia a ak je dôvodom len to, že sa členovia vlády SR boja tých pár ľudí, ktorí si prídu vypočuť moju interpeláciu, resp. dať svoju interpeláciu, tak je to prinajmenšom zbabelé," uviedol Hlina.

Podľa Hlinu existuje aj iný dôvod, prečo sa vláda rozhodla cestovať po Slovensku "ako pojazdný cirkus". Poslanec si myslí, že výjazdovými zasadnutiami robí vláda kampaň svojim kandidátom pred regionálnymi voľbami.

"Minulý týždeň vláda rokovala a rozdávala v Košiciach. Všetci kandidáti do regionálnych volieb za Smer sa prezentovali. Tento týždeň to je Handlová. Kandidát na predsedu v Trenčianskom kraji Jaroslav Baška má už oblek vyžehlený a ako prizvaný hosť (rozumej kandidát na predsedu) na výjazdové rokovanie vlády SR bude spoluhodnotiť určite veľmi hodnotný materiál o situácii v Trenčianskom samosprávnom kraji," poznamenal Hlina, ktorý predpokladá, že aj kandidujúci adepti na poslancov v Trenčianskom kraji za stranu Smer určite budú vládu nadšene vítať mávadlami v dave.

"Ak vláda plánuje za štátne takto robiť volebnú kampaň svojim kandidátom po všetkých krajoch, tak dovoľte, aby som namietal," dodal poslanec Hlina.

Do regionálnych volieb ostávajú, ak nerátame tento týždeň, ešte ďalšie štyri týždne. "Výjazdové zasadnutia vlády SR môžu byť ešte v štyroch krajoch. Ak Smer dostal na svoju činnosť za minulé voľby z verejných zdrojov cca 700 miliónov starých korún, ale áno, dobre čítate (alebo 23 miliónov eur), tak by si aspoň benzín do vládnych limuzín mohli zaplatiť, keď si takýmto spôsobom robia kampaň," vyhlásil Hlina. I keď bude mať vláda dnes výjazdové rokovanie, občianske interpelácie sa budú konať dnes o 16:00 pred úradom vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu