Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hlina sa bráni, na Martvoňa podá trestné oznámenie za vydieranie

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Alojz Hlina podá v piatok 4. októbra na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na poslanca Smeru-SD Antona Martvoňa za trestný čin vydierania.

"Idem sa brániť voči konaniu A. Martvoňa voči mojej osobe, kde toto jeho konanie u mňa zakladá dôvodné podozrenie, že dochádza k páchaniu trestného činu vydierania. Nemyslím si to len ja, ale aj skupina právnikov a existujú k tomu viaceré judikáty, ktoré to rovnako potvrdzujú," uviedol Hlina. Nezaradený poslanec zdôraznil, že vydieranie je závažný trestný čin. "Ja sa totiž vydierať nenechám! A už vôbec nie poslancom typu A. Martvoň a jeho poradcami zo Smeru," poznamenal Hlina. 

Martvoň sa minulý týždeň vyslovil, že na Hlinu nepodá trestné oznámenie, ak sa mu Hlina verejne ospravedlní za fyzický útok. Hlina napadol Martvoňa v rokovacej sále parlamentu začiatkom septembra pri prerokúvaní novely zákona o súdnych exekútoroch. Martvoň vtedy vo faktickej poznámke hovoril o tom, že Hlina kritizuje exekútorov, ktorí chcú očistiť a zlepšiť fungovanie svojho stavu a pritom sám zbohatol na predávaní alkoholu mladistvým.

Hlina predtým opakovane Martvoňa označil za úbožiaka a vyčítal mu, že z jeho počítača na právnickej fakulte odchádzali ohováračské e-maily na úradníčku, ktorá si dovolila upozorniť na nekalé praktiky a keď ju za to vyhodili z práce, išla robiť do McDonaldu. Hlina Martvoňovi túto záležitosť v pléne pripomína opakovane. 

Martvoň za útok na svoju osobu v pléne parlamentu pripravil trestné oznámenie na Hlinu za trestný čin výtržníctva v súbehu s trestným činom napadnutia verejného činiteľa. Zatiaľ ho nepodal, urobí tak, ak sa mu Hlina do začiatku októbrovej schôdze verejne neospravedlní. Hlina sa za útok na Martvoňa už ospravedlnil všetkým poslancom s výnimkou samotného Martvoňa.

"Pán Hlina viackrát povedal, že žije vo vlastnom svete. Ja jeho svet nepoznám a keďže s ním nekomunikujem, neviem o ničom, čo by mohol chápať ako vydieranie z mojej strany," reagoval Martvoň na Hlinove trestné oznámenie za vydieranie. 

Ešte dávnejšie Martvoň podal trestné oznámenie na Hlinu za trestný čin ohovárania. Martvoň považuje za nepravdivé a zavádzajúce informácie, ktoré Hlina šíri o ňom a jeho aktivitách na pôde právnickej fakulty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu