Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Občiansky kandidát Melník: Mali by sme sa prepracovať k prezidentskému systému

Milan Melník
Milan Melník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak nechceme, aby bol slovenský prezident len luxusným apendixom, tak je potrebné zvýšiť jeho právomoci a to najmä v oblasti veta, ak ide o životné prostredie a zákony, ktoré chránia pôdu a vodu. Na dnešnej tlačovej besede to uviedol občiansky kandidát na prezidenta SR Milan Melník.

"Nie som ani proti tomu, aby sa Slovensko prepracovalo k prezidentskému systému. Samozrejme, je to veľmi dlhá namáhavá cesta, ak by sme takýto systém chceli prijať," uviedol Melník. Dodal, že nikdy nebol príslušníkom politickej strany a ak by bol zvolený za prezidenta, chcel by využiť svoje skúsenosti v oblasti školstva a vedy, ktoré získal v zahraničí. Taktiež by sa chcel ako prezident aktívne zúčastňovať na rokovaní parlamentu.

Základnými piliermi jeho kandidatúry sú rodina, národ a štát. Chce podporovať celostnú harmonickú rodinu, chrániť najmä prírodné zdroje a kultivovať národné bohatstvo, podporovať domácich podnikateľov.

Podpisy pod svoju kandidatúru začal zbierať v septembri, zatiaľ nespresnil, koľko ich vyzbieral. Pokračoval, že jeho kampaň bude skromná. "Čím viac peňazí tým väčšia závislosť," dodal Melník.

V posledných voľbách hlavy štátu sa o najvyšší ústavný post uchádzal s podporou ĽS-HZDS. Melníka tentoraz podporujú občianske združenia Panslovanská únia, Konzervatívne Slovensko, Slovenská ekonomická spoločnosť - Nezávislé združenie ekonómov Slovenska. Profesor chémie sa zároveň uchádza o podporu občanov.

Kandidát na prezidenta v minulosti spustil webstránku www.melnik.sk/, kde záujemcovia nájdu všetky údaje o ňom vrátane dôvodov, pre ktoré sa rozhodol kandidovať, jeho aktuálny volebný program, dôvody, pre ktoré ho podporujú rôzne spolky a slovenské osobnosti, rozhovory s kandidátom, jeho názory na rôzne spoločenské otázky, názory ľudí na jeho kandidatúru, petičný hárok na podporu kandidatúry a kontakt na volebný tím.

V roku 2009 získal Melník ako prezidentský kandidát ĽS-HZDS 45.985 hlasov (2,45 percenta). Do druhého kola nepostúpil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu