Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Minister Kažimír ospevuje bločkovú lotériu: Prinesie osvetu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Národná bločková lotéria je podľa Ministerstva financií SR v rámci Európskej únie jedinečný projekt. Okrem Slovenska v súčasnosti funguje bločková lotéria na Taiwane a Malte. V Gruzínsku ale tamojšia vláda lotériu pozastavila. Podľa poradcu ministra financií Radka Kuruca dôvodom však nebol jej neúspech.

"Skutočnosť je taká, že gruzínska bločková lotéria bola od začiatku postavená ako projekt, ktorý mal zvýšiť počet ľudí zapojených do tamojšej štátnej lotérie. A to sa aj podarilo, dokonca vo vyššej miere, ako sa očakávalo. Lotéria nebola zrušená, ale pozastavená. Nie preto, že bola neúspešná, ale preto, že jednoducho splnila svoj účel," vysvetlil Kuruc. 

Ministerstvo financií chce prostredníctvom lotérie na Slovensku bojovať najmä proti daňovým únikom. Podľa ministra financií Petra Kažimíra má bločková lotéria na Slovensku aj veľký edukačný potenciál. "Bločkovú lotériu vnímame ako šancu, ktorá umožní namiesto represie prinášať osvetu. Neplatenie daní je odrazom morálky celej spoločnosti a preto má obrovský edukačný potenciál," uviedol Kažimír.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu