Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Bločková lotéria v plnom prúde: Zaregistrovaných ich je už vyše 250-tisíc

Parlamentný bufet, účtenky.
Parlamentný bufet, účtenky. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Do Národnej bločkovej lotérie (NBL) včera do 16.00 h popoludní ľudia zaregistrovali viac ako 256.000 pokladničných bločkov. Drvivú väčšinu registrácií vykonali cez internet alebo pomocou mobilných aplikácií. Informoval o tom hovorca akciovej spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, Rastislav Čépe.

"Všetky naše systémy bežia na 100 % a počet registrovaných bločkov neustále stúpa. Záujem je obrovský a je evidentné, že ľudia preferujú registráciu cez internet a mobilné aplikácie," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS Ladislav Kriška.

Hackerské útoky na IT infraštruktúru NBL sa podľa Krišku dali očakávať a firma na ne bola adekvátne pripravená. Čiastočné výpadky, ktoré systém zaznamenal dnes približne medzi 10.00 a 12.00 h, boli postupne eliminované a popoludní sa už neopakovali.

V lotérii sú použiteľné bločky vydané za nákup v obchodoch od 1. septembra, ich hodnota musí byť minimálne jedno euro. Blok nemôže byť starší ako dva mesiace a každý pokladničný doklad možno do lotérie prihlásiť iba raz.

Registrácia je bezplatná prostredníctvom mobilných aplikácií, cez internet alebo v partnerských obchodných sieťach. Tými sú v súčasnosti ŠEVT a FaxCopy, rokuje sa však aj s ďalšími. Ďalšou možnosťou registrácie sú zberné miesta Tiposu, kde sa platí manipulačný poplatok 20 centov, a prostredníctvom zaslania SMS. Autorizačné správy, ktoré zákazníkovi prídu pri registrácii, budú zadarmo, za registračnú SMS zaplatí tipujúci 0,12 eura.

Od 30. septembra každých 14 dní získa 10 vyžrebovaných finančnú výhru v hodnote od 100 do 10.000 eur. Každých 28 dní sa budú tiež žrebovať výhercovia Druhej šance, v ktorej možno získať osobný automobil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu