Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tajnostkár Hlina: Pri zakladaní strany nie je sám, mená neprezradí

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina nie je pri zakladaní svojej strany Občania sám, ale mená spolupracovníkov prezradiť nechce. Ako povedal v rozhovore, politiku nemôže totiž nikto robiť sám.

„Politika je o tom, že ste schopný presvedčiť okrem seba a manželky najbližšie okolie a aj niekoľko ďalších ľudí. A oni vám ten príbeh uveria, že to, čo hovoríte, aj dokážete, že tomu veríte a nekecáte,“ vyhlásil Hlina s tým, že jeho nová strana je teraz v najhoršej možnej vývojovej etape. Teraz je totiž podľa neho ťažké sa priznať k novej strane, lebo nikto nevie, ako sa to môže skončiť.

Hlina tvrdí, že komunikuje s niektorými ľuďmi, ktorí sú známi. „Ale je džentlmenská dohoda, že túto najhoršiu fázu ustojíme. Nechcem povedať, že keď už bude všetko vyhrané, potom sa zjavia generáli, ale v pravý moment budeme hovoriť aj o tom, kto je s nami,“ uviedol.

Hlina však nechce so svojou stranou skončiť tak, ako zvyknú niektoré strany, že pred voľbami ťahajú k sebe hercov a herečky len preto, že sú známi. „Neverili by ste, koľko silných osobností je v regiónoch, ktorí nie sú až tak známi, ale požívajú obrovský rešpekt a úctu v tom regióne,“ konštatoval.

V regiónoch sa Hlina pýta ľudí na známe osobnosti. Dostáva od nich tipy. „Poväčšine sa tým ľuďom zjavia dve – tri mená. To mi stačí. Nemusí to byť ani poslanec, môže to byť pán, ktorý požíva vážnosť aj od boľševika, aj za komunistov, aj v novom režime. Môže to byť človek, ktorý si získal vážnosť svojou činnosťou po revolúcii,“ povedal.

Hlina sa chce s takýmito ľuďmi spojiť a tí budú reprezentantmi jeho hnutia v danom regióne, „lebo ak nemáte mať takého človeka, tak lepšie tam nemať nikoho. Je veľa ľudí, ktorí už dávno mali byť v politike,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu