Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Osuský poctivo zbiera podpisy: Chýba mu ešte viac ako 11 000

Peter Osuský
Peter Osuský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Takmer 3800 ľudí sa doteraz podpísalo Petrovi Osuskému (SaS) pod jeho prezidentskú kandidatúru. Na zbieraní podpisov v uliciach slovenských miest sa Osuský aktívne zúčastňuje. Na zaregistrovanie ich potrebuje vyzbierať aspoň 15 000.

"Možno nemám patričný odstup, ale moja skúsenosť z podpisových akcií je taká, že stále je na Slovensku dosť ľudí, ktorí majú vcelku jasnú predstavu, ako by krajina mala vyzerať, vrátane jej prezidenta. Najväčším problémom Slovenska však nie je rozpočtový deficit, ale deficit dôveryhodnosti politikov a politiky. Ten má na svedomí aj hlboké sklamanie mnohých ľudí a z nej prameniacu pasivitu. Preto je nevyhnutné ísť medzi nich, počúvať ich, nesľubovať im nemožné, a hlavne ich nesklamať," uviedol v stanovisku prezidentský kandidát liberálov.

SaS pri zbieraní podpisov nevyužíva služby agentúr a ich brigádnikov. Podpisy Osuskému pomáhajú získavať v teréne vrcholní predstavitelia strany i jej radoví členovia. "Nekomunikujem s ľuďmi na ulici prvýkrát. Máme za sebou volebné kampane, zbieranie podpisov pod referendum. Je to pre mňa vždy dobrodružstvo, lebo ľudia nereagujú podľa vopred danej šablóny, ale spontánne. Buď sa mi nejaká predstava o spoločenskej atmosfére potvrdí, alebo naopak, vyvráti, a to je cenná skúsenosť," hovorí predseda SaS Richard Sulík. Podľa jeho slov sú ľudia v súčasnosti uzavretejší a ťažšie sa s nimi nadväzuje kontakt.

"Moje počiatočné obavy z nezáujmu ľudí o prezidentskú tému však strieda mierny optimizmus. Verím, že čím bude bližšie k voľbe, záujem o ňu bude stúpať. Veď je to zásadná otázka, akú politickú kultúru, aký myšlienkový svet bude prezident zosobňovať. Pre nás z toho vyplýva jasná povinnosť pokračovať v zbieraní podpisov, v komunikácii s ľuďmi na uliciach, aby sme Petrovi Osuskému pomohli pri jeho kandidatúre," dodal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu