Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pravica nebude nikdy jednotná, tvrdí Osuský

Peter Osuský
Peter Osuský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súčasná pravica podľa poslanca NR SR Petra Osuského (SaS) nebude nikdy jednotná. Ako povedal Osuský v rozhovore, ako to už s pravicou chodí, nie je a nikdy nebude jednotná a dokonca to ani nepovažuje za štandard a normu.

„Nebude jednotná názorovo, nebude podliehať jednotnému veleniu, jednoducho pravica je, dá sa povedať, žánrovo pestrá,“ povedal s tým, že pravica môže byť kresťanská, pravica môže byť ekonomicky liberálna, pravica môže byť hodnotovo konzervatívna, ale nie bezpodmienečne katolícka. Pravica môže byť občianska.

Pravicový volič rozmýšľa podľa Osuského hlbšie, kritickejšie a preto napríklad aj prešľapy pravicových politikov sú v očiach pravicového voliča ďaleko závažnejším hriechom ako v očiach, podľa slovenskej skúsenosti, ľavicového voliča, ktorý sa ponad hriechy svojich pomerne s ľahkosťou prenáša.

„To slúži ku cti pravicového voliča, že on svojim tak ľahko neodpúšťa. To je cesta, aby pravicové politické spektrum skutočne fungovalo v politike tak, aby svojich voličov nezhnusovalo a nesklamalo práve na poli toho tradičného, nebáť sa a nekradnúť,“ zdôraznil Osuský. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu