Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dobré správy: Na vodičák môžete v bratislavskej MHD do nedele cestovať bezplatne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Bratislavská mestská hromadná doprava (MHD) je oddnes do nedele 22. septembra pre držiteľov vodičských preukazov zadarmo. Vodičom bezplatné cestovanie v denných spojoch MHD umožní aj tento rok Európsky týždeň mobility.

Dneso tom informoval riaditeľ kancelárie bratislavského primátora Ľubomír Andrassy. "Týmto krokom chce vedenie samosprávy pozvať nielen Bratislavčanov, ale aj návštevníkov slovenskej metropoly do autobusov, električiek či trolejbusov, aby sa sami, na vlastnej skúsenosti presvedčili o pozitívach či kvalite cestovania MHD," priblížil Andrassy. Platný vodičský preukaz platí počas tohto týždňa na všetky denné spoje v Bratislave s výnimkou cezhraničných spojov.

Európsky týždeň mobility, ktorý sa koná od 16. do 22. septembra, má podporiť preferenciu iných foriem dopravy ako je automobilová. Mesto spolu s partnermi pripravuje počas týždňa mobility množstvo podujatí, ktorých cieľom je prilákať ľudí k alternatívnym spôsobom dopravy.

Okrem bezplatného cestovania na vodičský preukaz Dopravný podnik Bratislava organizuje i Deň otvorených dverí. Vo vozovni Jurajov dvor si budú môcť návštevníci v sobotu 21. septembra od 10:00 do 15:00 prezrieť nielen vozopark, ale aj vypočuť výklad ku všetkým vystaveným vozidlám.

Počas tohto dňa vystavia aj historické autobusy, električky a trolejbusy. Nebude chýbať ani ukážka špeciálneho vozidla ťažkého odťahu či jazdy Cabrio Busom po areáli vozovne. Svoje sily si v utorok 17. septembra zmerajú auto, bicykel a MHD, aby zistili, kto sa do cieľa cesty dostane v dopravnej špičke rýchlejšie.

Mesto v rámci týždňa mobility pripravilo aj viacero diskusií či besied o doprave, tie sa budú konať na Námestí SNP. Cyklokoalícia dnes zhodnotí, čo sa v cyklodoprave zmenilo za posledný rok. Počas týždňa mobility sú pripravené aj diskusie o alternatívnych spôsoboch mobility i o tom, či sa chodí v meste dobre pešo. V piatok 20. septembra mesto pripravilo aj diskusiu o dlho pripravovanej parkovacej politike. Kompletný program Európskeho dňa mobility v Bratislave je na stránke www.bratislava.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu