Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Úrad vlády bude môcť dávať dotácie aj na rozvoj športu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Úrad Vlády SR)

BRATISLAVA – Úrad vlády bude môcť poskytovať dotácie nielen na podporu národných kultúrnych pamiatok či na podporu rozvoja kultúrnych hodnôt národnostných menšín, ale aj na rozvoj športu.

Vyplýva to z novely zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Úradu vlády Slovenskej republiky, ktorú dnes parlament prerokoval v závere tretieho dňa 21. schôdze národnej rady.

Dotácie bude úrad poskytovať na podporu regionálneho športu, mládežníckeho športu alebo akademického športu, ale aj na podporu miestnych športových podujatí. Úrad vlády bude podporovať aj nákupy športovej výbavy a projekty zamerané na výstavbu, údržbu a využitie ihrísk, štadiónov a inej športovej infraštruktúry, zameraných predovšetkým na deti a mládež.

Zákon v súčasnej podobe umožňuje úradu dávať dotácie najmä na podporu rozvoja kultúrnych hodnôt národnostných menšín, výchovy a vzdelávania k právam národnostných menšín a na podporu národných kultúrnych pamiatok. Právna norma myslí aj na pomoc projektom zachovania memorabilií slovenských osobností európskeho významu a na podporu porozumenia medzi národnostnou väčšinou a národnostnými menšinami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu