Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Harabin: Lipšic mal reálnu moc, aby vyšetril veľké kauzy

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky (NS) Štefan Harabin dnes opätovne vyzval poslanca Daniela Lipšica, aby predložil toľkokrát sľubované dôkazy o jeho údajnom priateľstve s drogovým dílerom Bakim Sadikim.

"Okrem podvrhu pán Lipšic iba opakuje svoje neustále klamstvá a nepredložil, dokonca ani po výzve súdu, žiadne dôkazy," uviedol Harabin na margo dnešného Lipšicovho vyjadrenia na jeho osobu  v Národnej rade SR. Generálna prokuratúra SR pritom v súdnom spore s Harabinom nikdy nepotvrdila existenciu telefonátu, ani nepredložila na výzvu súdu jeho prepis.

Podľa Harabina mal Lipšic počas 15 rokov na vysokých postoch v politike - podpredseda vlády Slovenskej republiky, minister spravodlivosti a naposledy minister vnútra, v rukách reálnu politickú a výkonnú moc, aby vyšetril všetky veľké kauzy.

Namiesto toho, podľa predsedu NS údajne zneužíval funkcie na svoj prospech – nezákonná justičná skúška, kontakty na kontroverzných právnikov s prepojením na organizovaný zločin, zatiaľ nevysvetlené kontakty na albánsku mafiu, predražené tendre a nákupy. "Preto zrejme zámerne nič nevyšetril, lebo sa bál, aby sa nešetrilo to, že si zobral zo štátnych prostriedkov 2,4 milióna korún na súkromno-politický prieskum svojej osoby," dodal na záver Harabin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu