Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

SDKÚ nepôjde do volieb so Smerom v žiadnom kraji

Jozef Mikuš
Jozef Mikuš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - SDKÚ-DS nepôjde ani v jednom kraji v jesenných regionálnych voľbách so Smerom. To je podľa podpredsedu SDKÚ-DS Jozefa Mikuša najpodstatnejšia informácia, ktorá dnes na rokovaní ústrednej rady strany v Banskej Bystrici k týmto voľbám zaznie.

SDKÚ-DS má dvoch kandidátov na predsedov samosprávnych krajov. Pavla Freša v Bratislave a Ľudovíta Kaníka Banskej Bystrici. Ako dnes uviedol Mikuš, v Žiline a v Prešove podporuje SDKÚ-DS kandidátov, ktorých navrhlo KDH. V Žilinskom kraji je to europoslanec Miroslav Mikolášik a v Prešovskom poslanec NR SR Ján Hudacký.

V Košiciach, v Trnave a Trenčíne sa podľa Mikuša stále rokuje o spoločnom postupe pravicových strán. „Kde nie je dohoda, veríme, že k dohode pravicových strán dôjde,“ povedal s tým, že SDKÚ-DS urobí všetko, aby v týchto voľbách uspela.

Rada sa tiež bude zaoberať aktuálnou politickou situáciou. V úvode ju v prejave zhodnotí predseda strany Pavol Frešo. Po rokovaní rady odštartuje Kaník svoju predvolebnú kampaň. Po tlačovej konferencii slávnostne zasadí lipu, symbol svojej kampane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu