Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvolenská: Richter je v relatívne dobrom stave, musí ešte oddychovať

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister práce Ján Richter (Smer-SD) je po utorkovej (11. 6.) nehode v relatívne dobrom stave a je veľmi entuziasticky naladený. Tvrdí to šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD), ktorá ministra v nemocnici navštívila aj dnes ráno.

"Už je problém udržať ho, aby sa nám nestaval na nohy. Ešte nejaký čas bude musieť vydržať v kľude, ale už to nebude dlho," povedala dnes Zvolenská. K tomu, či bude potrebovať ďalší zákrok sa nechcela vyjadrovať.
      
"Prajeme mu všetko najlepšie, aby sa z toho dostal čo najrýchlejšie a mohol medzi nami sedieť," zaprial svojmu kolegovi vo vláde minister obrany Martin Glváč (Smer-SD). Skorý návrat do práce zaželal Richterovi aj minister financií Peter Kažimír. So šéfom rezortu práce sú podľa neho ministri v kontakte, na vláde ho dnes zastupoval štátny tajomník rezortu práce Jozef Burian. "Všetky agendy, ktoré máme rozrobené sme aj predtým komunikovali s jeho štátnymi tajomníkmi. Dnes tu bol štátny tajomník Burian, ktorý vie ministra do veľkej miery nahradiť a okrem toho sme aj v telefonickom kontakte, takže myslím, že kľúčové rozhodnutia sa dajú urobiť na diaľku," myslí si Kažimír.
      
Šéf rezortu práce v utorok (11. 6.) havaroval na rýchlostnej ceste R1 neďaleko obce Pata v Galantskom okrese. Pre zranenie chrbtice ho v utorok vo večerných hodinách operovali v ružinovskej nemocnici. Pri utorkovej nehode sa zranil aj vodič Richterovho auta, člen Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská ráno povedala, že jeho stav je stabilizovaný a zotavuje sa zo zranení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu