Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Komplikácie po operácii ministra Richtera: V nemocnici ešte pobudne!

Minister práce Ján Richter
Minister práce Ján Richter (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Minister práce Ján Richter po škaredej havárii, pri ktorej si pred dvoma týždňami zranil chrbát, ostáva v nemocnici. Hoci podľa prvotných informácií mal nemocničné lôžko opustiť už pred niekoľkými dňami, zdá sa, že niekoľko ďalších v nej ešte pobudne. Liečenie mu totiž sťažujú pooperačné komplikácie. Informoval o tom denník Plus jeden deň.

Minister musel po havárii neďaleko Serede podstúpiť nevyhnutnú operáciu. Údajne totiž utrpel zlomeninu driekového stavca a jeden z úlomkov sa mu mal dostať do miechového kanálika. Zotavovanie po zákroku však nejde podľa pôvodných plánov. Pri zotavovaní nastali komplikácie, ktoré mu pobyt v nemocnici predĺžili.

Rana po operácii mu totiž stále presakuje, čo vraj nie je nič výnimočné, no vyžaduje si to ďalších pár dní liečenia. Hoci mal minister Richter opustiť nemocnicu už minulý týždeň, kvôli komplikáciám sa domov dostane zrejme až ten budúci. „Termín ukončenia hospitalizácie bude závisieť od jeho zdravotného stavu. Predpokladáme, že ho budeme môcť prepustiť počas budúceho týždňa,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská. Dôvody predĺženia jeho pobytu však komentovať nechcela.

Vládna limuzína, v ktorej sa viezol minister Ján Richter, smerovalo v utorok 11. júna z Nitry do Bratislavy a na ceste R1 pri Pate v okrese Galanta za silnej búrky a hustého dažďa zrejme dostala šmyk a vyletela mimo cestu. V aute sa zranil minister aj jeho vodič. Oboch následne previezli do ružinovskej nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu