Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vláda opäť investuje: Koľko chce minúť na nové autá tentokrát?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Štát sa chystá kúpiť v najbližších rokoch viac než sto dodávok, onedlho preto spustí tender v hodnote takmer päť miliónov eur. Tento zámer zverejnil rezort vnútra v predbežnom oznámení, ktoré uverejnili vo vestníku verejného obstarávania. Dodávky bude kupovať ministerstvo vnútra pre svoje potreby a tiež pre iné rezorty.

Spolu plánujú zaobstarať približne 120 vozidiel. Medzi nimi majú byť mikrobusy, autá kombi a dodávky na prepravu nákladu. Tender by mal zahŕňať aj servis automobilov. Jeho celkovú hodnotu predbežne vyčíslili na 4,8 milióna eur.

Rezort ministra Roberta Kaliňáka už spustil veľkú súťaž na nákup osobných áut. Ministerstvo plánuje pre seba a iné rezorty zabezpečiť dodávateľov približne 1 200 automobilov v predpokladanej hodnote 23 miliónov eur. Od firiem, ktoré súťaž vyhrajú, budú potom najbližšie štyri roky kupovať autá C segmentu, teda nižšej strednej triedy. Záujemcovia mohli predkladať ponuky do 30. mája. Momentálne je súťaž vo fáze vyhodnocovania ponúk, pričom sa použije elektronická aukcia, uviedla riaditeľka komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra SR Ingrid Stanová. Pri vyhodnocovaní má rozhodnúť ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska dvoch kritérií, a to ceny vrátane ceny za servis a kvalitatívnej a úžitkovej hodnoty predmetu zákazky. Váha týchto dvoch kritérií má byť v pomere 76:24. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu