Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sulík odkazuje Ľudovej platforme: Švihnite si, nebudeme čakať večne

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Švihnite si, odkazuje šéf SaS Richard Sulík Ľudovej platforme (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd), ktorá hľadá spoločného pravicového kandidáta na prezidenta. Sulík v diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 pripomenul, že SaS čaká, s kým príde Ľudová platforma, avšak nemieni čakať večne. Pokiaľ ide o podporu niektorému z tých kandidátov, ktorí sa objavili, Sulík povedal, že predstavivosť liberálov je veľká.

Aj Most-Híd by bol podľa svojho podpredsedu Ivana Švejnu rád, keby sa už rokovania uzavreli a strany by prišli so spoločným kandidátom. Dodal, že ak by sa strany Ľudovej platformy dohodli na jedinom mene, bol by to podľa neho jeden z favoritov súťaže o prezidentský palác. Chcel by, aby prípadný spoločný kandidát Ľudovej platformy mal aj širšiu podporu pravicových strán. Sulík podporu nevylúčil, len zopakoval, aby sa poponáhľali.

Líder Novej väčšiny Daniel Lipšic sa nazdáva, že stredopravý volič nie je zatiaľ spokojný s ponukou kandidátov. Podľa neho to dokazujú doterajšie prieskumy verejnej mienky. Doteraz sa spomína Ján Čarnogurský, Radoslav Procházka, Pavol Hrušovský, Peter Šťastný či Andrej Kiska. Nedávno sa objavilo aj meno Milana Kňažka. Lipšic sa k nemu nevyjadril. Za dobrého kandidáta by považoval expremiérku Ivetu Radičovú, ktorá ale neraz povedala, že kandidovať nechce. "Rešpektujem to," poznamenal.

Za dôstojného kandidáta by Radičovú považoval aj líder OĽaNO Igor Matovič. Priznal, že zo spomínaných mien kandidátov si obyčajní nevybrali, hľadajú vlastného. Mala by to byť podľa neho morálna autorita hodná nasledovania. Majú vytypovaného jedného človeka, ktorého nechce konkretizovať. Dodal, že sa im nedarí ho presvedčiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu