Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Csáky vyhral štvrtý súd s Bugárom: Skóre je teda 4:0

Béla Bugár a Pál Csáky
Béla Bugár a Pál Csáky

BRATISLAVA – Bývalý predseda Strany maďarskej koalície (SMK) Pál Csáky vyhral štvrtý súd s jeho predchodcom vo funkcii a dnes predsedom strany Most-Híd Bélom Bugárom. Bugár Csákyho zažaloval za viaceré výroky v médiách.

Ako informoval Csáky, tento týždeň bratislavský krajský súd zamietol v plnom rozsahu Bugárovu žalobu na ochranu osobnosti za výroky z roku 2010. Csáky vtedy podľa vlastných slov povedal, že strana Most-Híd je stranou ekonomických a politických tunelárov a že Bugár vlastní kaštiele na Žitnom ostrove. „Skóre Csáky – Bugár je teda 4:0,“ povedal Csáky.

Podľa Csákyho rozsudok dokazuje, že sloboda slova platí aj v tomto prípade. „Dokumenty Gorila podporujú moje názory. V SMK sa dnes nenachádza človek, ktorý by bol spomínaný v Gorile. Medzi podporovateľmi a členmi Mostu je takých viac,“ povedal Csáky.

Na krajskom súde v Bratislave prehral Bugár s Csákym aj pred rokom. Vtedy súd odmietol odvolanie Bugára proti rozsudku okresného súdu, ktorý neuznal dôvody jeho žaloby na Csákyho. Bugár žaloval Csákyho za výroky v médiách pred parlamentnými voľbami v roku 2010.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu