Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico chce mať svojho prokurátora za každú cenu, tvrdí Žitňanská

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Robert Fico chce mať podľa poslankyne parlamentu Lucie Žitňanskej svojho generálneho prokurátora za každú cenu. Premiér dnes v Slovenskom rozhlase potvrdil, že všetky jeho predchádzajúce kroky v kauze Čentéš smerovali k jedinému cieľu - do jesene mať zvoleného svojho generálneho prokurátora, tvrdí to poslankyňa Národnej rady SR za SDKÚ-DS L. Žitňanská.

Ako ďalej uvádza vo svojom vyhlásení k vystúpeniu premiéra Fica v dnešnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy, "rozhodnutie ústavného súdu stále nie je a aj napriek tomu dnes premiér avizoval novú voľbu generálneho prokurátora. Ukázal teda, že pre neho nie je principiálne nič a že svojho prokurátora je rozhodnutý mať za každú cenu."

Bývalá ministerka spravodlivosti zároveň pripomína Ficove vyjadrenie spred niekoľkých týždňov, kedy oznámil, že generálneho prokurátora nebudú voliť pokiaľ nerozhodne ústavný súd o návrhu na predbežné opatrenie. Fico podľa Lucie Žitňanskej "verejnosť dva týždne pripravoval na svoj krok podsúvaním tajných informácií o akýchsi nezákonnostiach na generálnej prokuratúre. Pred vysvetlením informácií poslancom sa však on aj jeho stranícki kolegovia skrývali".

Žitňanská tvrdí, že premiér sa mýli, ak predpokladá, že voliči na jeho "eskapádu" do jesene zabudnú. "Mýli sa ale, pretože po sérii klamstiev a neústavných krokov už zostane kauza Čentéš spojená s menom Róberta Fica rovnako ako je kauza Gaulider spojená s menom Vladimíra Mečiara," dodáva sa vo vyhlásení Lucie Žitňanskej, o ktorom agentúru SITA informoval jej poslanecký asistent Michal Luciak.

Premiér Robert Fico v dnešných Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu upozornil, že na voľbu generálneho prokurátora neexistuje žiadna zákonná prekážka. Najskôr však musí hovoriť s predsedom Národnej rady SR Pavlom Paškom. "Bolo by dobré, keby sme dokončili tento problém na jeseň, pretože my potrebujeme funkčnú, efektívnu generálnu prokuratúru," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu