Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Fico Gašparovičove slovo rešpektuje: Čentéš už nie je kandidátom na GP

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Blíži sa čas, keď povieme stačilo a budeme voliť generálneho prokurátora. Vyhlásil to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) s tým, že Jozef Čentéš už nie je kandidátom na generálneho prokurátora od času, keď ho prezident SR Ivan Gašparovič odmietol.

"Chceme čo najrýchlejšie vyriešiť vedenie na Generálnej prokuratúre, to súčasné je improvizované. Pán prezident povedal, že pána Čentéša nikdy nevymenuje, a on už nie je kandidátom, lebo okamihom, kedy ho prezident odmietol, prestal byť kandidátom a sme na začiatku celého procesu," vysvetlil Fico.

Šéf exekutívy tvrdí, že Smeru-SD súčasný stav na Generálnej prokuratúre (GP) SR na rozdiel od opozície nevyhovuje. "Dnes neexistuje žiadna právna prekážka, aby sme išli voliť generálneho prokurátora. Je tu však taký chaos okolo podaní na Ústavný súd, že bude potrebné v určitom okamihu tento uzol rozrezať a prísť s nejakým riešením," avizoval.

Na margo kroku opozície, ktorá podáva na Ústavný súd (ÚS) SR podanie v súvislosti so zákonom o organizácii ÚS, Fico povedal, že každý má na to právo. "Nemôžem zakazovať poslancom, aby podali takýto návrh," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu