Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Galko: Vo vojenskom spravodajstve sa obludne kradlo, existovali o tom spisy

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vojenské obranné spravodajstvo (VOS) podľa exministra obrany Ľubomíra Galka vyšetrovalo rozkrádanie tajných služieb v rokoch 2006 až 2010, kde ako podozriví figurovali predstavitelia Vojenského obranného spravodajstva a Vojenskej spravodajskej služby (VSS) z čias, keď viedol ministerstvo obrany Jaroslav Baška, a zadokumentovalo to vo viacerých spisoch.

Ako povedal Galko dnes novinárom, Martin Glváč už v pondelok povedal a dnes na rokovaní parlamentného výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva potvrdil, že VOS šetrilo rozkrádanie, pričom existoval len jeden spis, ktorý bol ukončený v apríli 2011. „Povedal, že žiadne iné spisy sa na VOS nenachádzali, nenachádzajú a teda ani neboli skartované. V čase, keď ma bleskovo odpratali z rezortu, bolo na VOS viac spisov, viac živých prípadov, ktoré zadokumentovávali rozkrádanie tajných služieb v rokoch 2006 až 2010,“ povedal Galko.

Galko dnes na výbore povedal presné názvy týchto spisov. „Minister obrany a riaditeľ Vojenského spravodajstva potvrdili, že nemajú o nich záznam, ani informácie. Ani o existencii, ani o možnej skartácii. Keby som povedal výšku sumy, ktorá bola preverovaná v týchto spisoch, o ktorých vraj nevedia, prevrátili by sa vám panenky v očiach,“ povedal Galko s tým, že stále má možnosti, ako legálne postupovať pri získavaní informácií o „smeráckych obludnostiach“. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu