Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hlina poslancom: Nezaslúžite si, aby sa tu svietilo!

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neprítomnosť poslancov v rokovacej sále v úvode piateho dňa 19. schôdze kritizoval nezaradený poslanec Alojz Hlina.

"O dianí v parlamente vedia viac technici a čašníci v bufete...nezaslúžite si ani, aby sa tu svietilo... hádžeme uterák na drogovú problematiku," odkázal takmer prázdnemu plénu. Hlina zákonodarcom vyčítal, že v sále sedí šesť poslancov Smeru-SD, po jednom zástupcovi KDH a SDKÚ-DS, štyria členovia OĽaNO a minimum liberálov. V sále zo 150-členného zboru ráno sedelo do 15 poslancov.

Parlament v úvode dňa diskutoval o novele zákona o zrušení Protidrogového fondu. V súčasnosti totiž nie je možné dokončiť jeho likvidáciu pre dlhy, ktoré zanechal. Tento neštátny účelový fond fungoval od roku 1997 a zanikol k 1. máju 2011. Stalo sa tak na návrh vtedajšieho vicepremiéra Rudolfa Chmela, lebo fond podľa neho neplnil svoj účel. Mal sústreďovať a poskytovať peniaze na prevenciu drogových závislostí ako aj na liečbu a resocializačnú pomoc drogovo závislým ľuďom. Zrušenie považoval Chmel za účelné aj s ohľadom na jeho zadlženosť, ktorá by sa pri zachovaní vtedajšieho stavu mohla prehlbovať. Práve dlhy fondu však dodnes spôsobujú problémy.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu