Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chceli skrátiť schôdzu kvôli hokeju: Nemal to kto odhlasovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Rokovanie parlamentu dnes neustúpi štvrťfinálovému hokejovému zápasu medzi Slovenskom a Fínskom. Rozhodla o tom hŕstka poslancov v pléne, keď nesúhlasila s návrhom nezaradeného poslanca Daniela Lipšica, aby parlament nadnes s rokovaním skončil a v piatok diskutoval o hodinu dlhšie.

"Chcem dať procedurálny návrh, aby sme dnes prerušili rokovanie, veď hráme štvrťfinále, a zajtra rokovali o hodinu dlhšie," navrhol Lipšic. Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) ho upozornil, že snemovňa nie je uznášaniaschopná, keďže v nej sedí málo poslancov.

Preto sa len spýtal, či je všeobecný súhlas s takýmto návrhom. Ten ale nebol. Vzhľadom na nízky počet poslancov v rokovacej sále Paška nedal hlasovať. "Nie sme uznášaniaschopní," zopakoval.

V utorok (14.5.) rokovanie parlamentu hokeju ustúpilo. Paška vtedy odsunul začiatok schôdze o 15 minút neskôr, hovoril o závažných okolnostiach. Rokovanie sa začalo až po skončení zápasu medzi Slovenskom a USA. "Závažné okolnosti pominuli," skonštatoval Paška po skončení hokejového zápasu, ktorý pre Slovensko skončil víťazstvom a postupom do dnešného štvrťfinále. Následne schôdzu šéf parlamentu otvoril.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu