Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovič: SNS by mala dobrú vec plne podporiť a nie vykrikovať

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kritika prvého podpredsedu SNS Rafaela Rafaja, podľa ktorého si Obyčajní ľudia prisvojili pôvodnú iniciatívu SNS a KDH "Jeden mandát stačí", je podľa Igora Matoviča detinská. Uviedol to dnes pre TASR.

"Postoj pána Rafaja mi pripadá trošku smiešny a tak trochu detinský. Miesto toho, aby dobrú vec plne podporil, vykrikuje ako malý chlapec," vyhlásil Matovič.

Dodal, že SNS vládla dlhé roky a ani raz jej poslanci nepredložili do NR SR "zákon obmedzujúci zvyk sedieť s jedným zadkom na dvoch a viacerých volených funkciách". "Obdobne to neurobilo ani KDH. Keďže sa blíži viacero volieb, urobili sme to my, lebo nie slová, ale skutky sú dôležité," zdôraznil Matovič.

Poslanec Igor Matovič si podľa Rafaja "obliekol cudzie perie" návrhom, aby europoslanci nemohli zastávať na Slovensku iné významné verejné funkcie. Pred ním však s ideou, že jeden mandát stačí, prišlo napríklad KDH aj SNS.

"Slovenskú národnú stranu (SNS) teší, že napriek mimoparlamentnej pozícii mnohé z jej iniciatív a nápadov inšpirujú poslancov k predkladaniu návrhov zákonov. Na druhej strane však myšlienkové plagiátorstvo niektorých zákonodarcov nesvedčí o ich intelektuálnej a morálnej fundovanosti," uviedol Rafaj.

Dodal, že predsedníctvo SNS na rokovaní 11. januára 2013 prijalo v súvislosti s voľbami do VÚC verejnú výzvu politikom "Jeden mandát stačí" pre najvyššie verejné volené funkcie. "Ťažko si predstaviť zlučiteľnosť funkcií župana a europoslanca. Národniari postoj, že súčasne sedieť na dvoch vysokých stoličkách sa nedá, prezentovali aj na predvolebnom rokovaní so ZMOS-om 7. februára 2012," konštatuje Rafaj.

"Poslanec Igor Matovič pripomína verejnú kopírku – oxeroxuje si cudzie myšlienky, využije legislatívnu 'iniciatívu' a predloží návrh zákona. Klub matovičovcov takéto plagiátorstvo neurobil prvýkrát - nedávno si adoptovali tiež národniarsky predvolebný zámer o minimálnom percentuálnom podiele slovenskej hudby v rádiách," uzatvára Rafaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu